Meteen naar de inhoud

Redelijke start in de landelijke competitie

Na 1 jaar afwezigheid heeft Haarlem weer een team in de landelijke competite. Er is voor gekozen om in de derde divisie te beginnen omdat een aantal toppers zich niet meer beschikbaar stellen om landelijk te gooien. De eerste wedstrijd van dit seizoen vond plaats in Borculo. Door omstandigheden moetsen Marsha en Marco Dankelman verstek laten gaan, Pieter Jongepier en Fred Hartog namen hun plek over en samen met Gijs Beers en Kees Blokker gingen zij de strijd aan met en clubs in de 3e divisie.
De start op baan 4 was niet overtuigend, de Haarlemmers kwam tot een totaal van 317 en vonden zichzelf terug op de 4e plaats in het veld van 6 teams. De tweede ronde verliep gelukkig weer wat beter, met 330 hout stegen de Haarlemmers een plekje. In de 3e ronde werd de hoogste score (332) door ons team gegooid, waar de hoogste serie van de dag van 127 hout gegooid door Fred natuurlijk flink aan bijdroeg. Door dit resultaat werd inmiddels plek 2 ingenomen en was er zelfs zicht op een overwinning want de achterstand bedroeg nog maar 12 hout. Helaas lukte het de Haarlemmers niet om Veul Hout uit Nijmegen te achterhalen sterker nog Veul Hout liep zelfs nog 3 houtjes uit. Al met al toch nog wel een succesvolle dag want door de tweede plek doet Haarlem voop mee voor de titel.

Klik hier om alle resultaten van de 3e klasse te bekijken.