Meteen naar de inhoud

HKB competitie

Februari 2020

Op zondag 16 februari 2020 werd de eerste ronde van het nieuwe jaar gespeeld. Helaas lijken steeds meer mensen de weg naar de HKB kwijt te zijn. Zo waren er slechts 6 b/c deelnemers en 7 a gooiers aanwezig. Ondanks dit beperkte aantal kon er toch een leuke wedstrijd, met hoge series, worden gegooid. In de A klasse was Fred de enige met 6 wedstrijdpunten en een gemiddelde van 82,3. Marcel had met 83,8 een hoger gemiddelde maar kon de laatste wedstrijd van Milène niet winnen en eindigde dus met 4 wedstrijdpunten. Evenveel punten als Marco, Klaas en Milène.

In de B klasse was het Kees die als enige al zijn wedstrijden wist te winnen. Ook zijn gemiddelde was van 79,7 was de hoogste in die klasse. Gijs werd 2e met 4 wedstrijdpunten en een gemiddelde van 76,3. Gerard had ook 4 wedstrijdpunten maar een iets lager gemiddelde van 74,8.

Nieuwjaarskerstboomtoernooi 2018

Het Nieuwjaarskerstboomtoernooi mocht rekenen op een warme belangstelling van tegen de 50 deelnemers. Er waren 6 teams gevormd die allemaal een topcaptain aan het roer hadden. Het concept is bekend, alle teams gooien om de beurt tegen elkaar en wie het eerst een lege boom heeft is winnaar. Grote kanshebber was het team van Frans, die achteraf gezien toch iets te veel kegelaars in zijn team had. Ik zag hem ook steeds met iemand van de wedstrijdcommissie aan de bar, maar dit terzijde.  Het team van Milène, en ook die van Marcel, had veel kinderen in het team. Milène zag dat daarmee geen prijzen te winnen waren en wisselde de kinderen gaande weg de dag in voor kegelaars die al voor de receptie waren binnengekomen. Ik voel een protest komen en inderdaad hij kwam. Team Pieter bestond, zoals bijna altijd, uit een heleboel familie, maar nu ook veel die voor het eerst het gewicht van een kegelbal mochten ervaren. Dan hadden wij nog het team Fred en het team Renate die in de eerste wedstrijd tegen elkaar mochten gooien. Dit leverde gelijk het eerste protest bij de wedstijdcommissie op. De protesten werden in het kader van de kerstgedachten, die bij de wedstrijdcommissie nog heerste, allebei afgewezen. Uiteindelijk werd het favoriete team van Frans winnaar met 8 wedstrijdpunten, tweede werd team Milène met dezelfde punten maar meer gegooide ballen. Gezien het grote aantal deelnemers en het beperkte budget was er geen derde prijs, jammer voor het team van Renate. Wel was er nog een prijs voor de dame die die dag het meest heeft gelopen. U moet weten, de kleinste Kales (7 jaar oud) met een hele moeilijke naam, moest bij elke worp bijna tot aan de kegels lopen om af en toe een treffer te kunnen laten noteren. Voor deze prestatie kreeg zij een mooie beker.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de toespraken en de receptie. Ook de vrijwilliger van het jaar werd bekend gemaakt. Dit jaar werd het Jacob Knip die naast zijn werk voor de technische commissie en de wedstrijdcommissie ook een flink deel van 2017 heeft gebruikt om de website van de HKB te updaten. Ook de vrijwilliger van de eeuw GERARD ALDERS SR kreeg voor zijn vele werk een bloemetje uitgereikt. Met een hapje, een drankje en een muziekje werd het een gezellige avond.