Meteen naar de inhoud

Onze Verslaggever

Redelijke start in de landelijke competitie

Na 1 jaar afwezigheid heeft Haarlem weer een team in de landelijke competite. Er is voor gekozen om in de derde divisie te beginnen omdat een aantal toppers zich niet meer beschikbaar stellen om landelijk te gooien. De eerste wedstrijd van dit seizoen vond plaats in Borculo. Door omstandigheden moetsen Marsha en Marco Dankelman verstek laten gaan, Pieter Jongepier en Fred Hartog namen hun plek over en samen met Gijs Beers en Kees Blokker gingen zij de strijd aan met en clubs in de 3e divisie.
De start op baan 4 was niet overtuigend, de Haarlemmers kwam tot een totaal van 317 en vonden zichzelf terug op de 4e plaats in het veld van 6 teams. De tweede ronde verliep gelukkig weer wat beter, met 330 hout stegen de Haarlemmers een plekje. In de 3e ronde werd de hoogste score (332) door ons team gegooid, waar de hoogste serie van de dag van 127 hout gegooid door Fred natuurlijk flink aan bijdroeg. Door dit resultaat werd inmiddels plek 2 ingenomen en was er zelfs zicht op een overwinning want de achterstand bedroeg nog maar 12 hout. Helaas lukte het de Haarlemmers niet om Veul Hout uit Nijmegen te achterhalen sterker nog Veul Hout liep zelfs nog 3 houtjes uit. Al met al toch nog wel een succesvolle dag want door de tweede plek doet Haarlem voop mee voor de titel.

Klik hier om alle resultaten van de 3e klasse te bekijken.

Mooie 3e plaats voor Haarlem in Brummen

Het Haarlems team heeft een deel van de opgelopen achterstand in de landelijke competitie goed weten te maken door het behalen van de derde plaats in het dag resultaat te Brummen en heeft daardoor de laatste plaats verlaten.
De zevende plek valt de Haarlemmers nu ten deel in de totaal stand, dat is nog niet genoeg om degradatie te ontlopen daarvoor zal er nog een plekje gestegen moeten worden. De achterstand op nummer 6 (Borculo) bedraagt nog maar 2 punten en dat moet goed te maken zijn, want dat team heeft 7 van haar 12 punten behaald op de dag dat er 3 teams ontbraken. Als de reglementen (volgens onze interpretatie) juist zouden zijn toegepast dan zou Haarlem nu al 1 punt hebben voor gestaan op Borculo. Dat is de reden waarom het Haarlems team de landelijke competitie afmaakt onder protest.

De eerste baan begonnen de Haarlemmers meteen sterk, Marsha Dankelman beet het spits af met een mooie serie van maar liefst 123 hout. Met een totaal van 374 hout was de toon gezet, de tweede baan verliep iets minder met 358 maar op de derde baan gingen de mannen van Haarlem los. Marcel Alders gooide 125, Klaas Reus kwam tot 130 en Fred Hartog ging daar nog eens overheen met een serie van 131. Het totaal op deze baan was 386 hout, oftewel 85,78 gemiddeld. Het is heel lang geleden dat onze toppers tot een dergelijke score kwamen. Inmiddels had het Haarlems team virtueel de leiding genomen. De laatste series dienden op baan 1 te worden gegooid. Normaal gesproken kunnen de Haarlemmers daarop goed uit de voeten maar dit keer ging het wat allemaal wat minder, jammer dat Marcel en Fred er wat lang over deden om de juiste balans te vinden op deze baan want zij eindigden beiden met 70 uit de laatste 8 ballen. En dat staat toch wel in schril contrast tot hun scores van resp. 118 en 119.

Door deze mindere baan zakte de Haarlemmers terug naar de derde plek wat goed is voor 6 wedstrijdpunten. En daar waren zij natuurlijk dik tevreden mee. En nu maar hopen dat Milène Alders, Marsha, Klaas en Fred dit kunnen herhalen op 6 maart in Winschoten.

Team Regio West dat in Varsseveld moest uitkomen kon helaas geen 4 personen aan de baan krijgen en moest daarom genoegen nemen met 0 punten.