In het weekend van 7 en 8 april 2018 mocht Haarlem de voorronde voor de persoonlijke kampioenschappen van Nederland voor A gooiers organiseren.

Voor Haarlem deden de heren Frans, Fred en Jan mee. Groot voordeel de thuisbanen, je zou dus denken dat het deze drie heren gemakkelijk de finale zouden halen. Echter het thuis voordeel heeft gelijk als nadeel dat de druk op de prestaties wel erg groot wordt. Iedereen verwacht het nodige vuurwerk van je. Fred en Jan voldeden aan de verwachtingen en plaatsten zich met een gedeelde 6e plaats en een gemiddelde van 85,333 redelijk eenvoudig. Voor Frans lag het wat anders, nou kan hij wel als excuus aandragen dat hij in zijn gooiduim een metaalsplinter had. Simone had hem welkundig verwijderd maar je blijft er tijdens het gooien toch last van houden. Het lukte Frans dan ook niet om bij de eerste 17 te komen. Maar een 35e plaats en een gemiddelde van 75,67, dat hebben wij Frans wel eens beter zien doen.

Bij de dames hadden wij maar één deelneemster, maar wel gelijk een titelkandidaat. Renate deed wat er van haar verwacht werd, zij plaatste zich vrij gemakkelijk. Haar totaal hout kwam op 500 wat een gemiddelde van 83,33 geeft. Hiermee liet zij alle andere dames ruim achter zich en blijft zij titelkandidaat numero uno. Daarnaast prevaleert Milène een vakantie boven een Nationaal Kampioenschap.

 

Voorronde persoonlijke kampioenschappen van Nederland