Op 6 mei werden in Heumen, of is het nou Malden, de Persoonlijke Kampioenschappen van Nederland gehouden. Voor de Haarlemse Kegelbond deden Renate, Fred en Jan mee.

De afrit op de A73 was, zoals bijna gebruikelijk, weer eens afgesloten. Dus sommige deelnemers en supporters deden er wat langer over om het kegelhuis te bereiken. Via een toeristische route kom je er uiteindelijk ook, alleen doe je er dan al snel twintig minuten langer over.

De wedstrijd was bijzonder spannend en al in de eerste ronde werden er bij de heren 2 series van 135 gegooid. Als je daar dan net als Fred en Jan in de eerste drie ronden een gemiddelde van 130 tegenover zet loop je gelijk al achter de feiten aan. Je kunt dan alleen maar lekker doorgaan zoals je gooit en hopen op een kleine misstap van de tegenstander. Als dan de misstap niet komt blijf er niets anders over je doelen bij te stellen. Na de eerste drie ronden stonden Fred en Jan, met een gemiddelde van tegen de 130, bijna gelijk op een zevende en achtste plaats. Er moest 6 maal 15 ballen worden gegooid, Jan zijn fysieke toestand is daar niet meer op ingesteld. De laatste 3 series van Jan gaven een gemiddelde van even 118 en Jan zakte af naar de 16e plaats en een gemiddelde van 82,44. Fred kon de 4e en 5e baan nog wel gemiddeld 130 gooien en bleef zo rond de 7e plaats. Echter op zijn laatste baan, wat Fred ook probeerde, kreeg hij bijna geen 9 en kwam op die baan op 122 uit. Wel nog ruim genoeg voor een keurige plaats in de top 10 met een gemiddelde van 85,67 en ruim voor Harry Timmer, de protesten van Harry konden daar niets aan veranderen.

Renate, Marissa en Petra de nummers 2, 1 en 3 van Nederland

 

Dan de dames, Milène prefereerde een reis naar het buitenland boven een reisje naar het mooie Malden. Renate moest het dus alleen doen. Nou niet helemaal alleen natuurlijk, Babs, Sander en Michelle waren als persoonlijke supporters meegekomen. Daarnaast waren er ook wat Haarlemse kegelaars die Renate fanatiek aanmoedigden. Na drie ronden stond Renate 2e, maar Petra van Westerhuis stond maar één hout achter haar. De vierde en vijfde ronden waren voor Petra en bij het ingaan van de laatste ronde stond Renate 8 hout achter op Petra.  Marissa Tervoert trok zich niets aan van het gevecht om de tweede plaats en bleef, door contant mooie series te gooien, op een veilige afstand van Petra.  Renate had zich al min of meer verzoend met de derde plaats, maar wie weet. Petra werd bij haar laatste vijf ballen toch wat nerveus en dat moet je tegenover een door de wol geverfde Renate niet doen. Als Renate haar laatste bal een 9 zou gooien werd de zilveren medaille haar deel. Wij kennen Renate, alles werd uit de kast gehaald en alle kegels werden geveld, een mooie tweede plaats was het resultaat.

Na afloop hebben Renate en Fred, samen met de harde kern supporters, een heerlijk hapje gegeten bij de Bank in Santpoort en kon worden teruggezien op een mooie kegeldag.

Renate en Fred met de harde kern supporters