Finale Landelijke competitie in Haarlem

De laatste wedstrijd van de landelijke competitie werd op zondag 29 april 2018 in Haarlem gehouden. Voor de titel waren de teams van Maastricht 1 en De Bargen nog volop in de race. Haarlem stond derde en kon niet meer stijgen noch zakken. Wel was er een belangrijke sleutelrol voor Haarlem weggelegd. Indien in de laatste wedstrijd de Bargen eerste zou worden en Haarlem tweede zou De Bargen Kampioen worden. Voor Maastricht was het zaak om op maximaal een plaats van de Bargen te blijven . De degradanten waren al wel bekend, Maastricht 2 en BKC Borculo konden met geen mogelijkheid meer zesde worden.

Maastricht 1 trakteerde ons van de meet af aan op geweldige series 257, 260 en 265 oftewel 86,89 gemiddeld in de eerste drie series. De Bargen stelde daar 262,256 en 260, een gemiddelde van 86,44 tegenover. Haarlem stond samen met Alinghoek na de eerste 3 ronden derde met een gemiddelde van exact 86. Maastricht ging, met een ontketende Ger Hollanders, gewoon door met het gooien van exceptioneel hoge series van 262, 266 en 263. Na zes ronden kwamen zij uit op een gemiddelde van 87,39. De Bargen hadden geen antwoord op dit geweld, met een gemiddelde van 86,17 werd de tweede plaats behaald. Haarlem kwam met een gemiddelde van 86,06 nog heel dicht bij maar kwam uiteindelijk 2 hout tekort op de Bargen. Alinghoek werd met een gemiddelde van 85,72 knap vierde.

Hoogste gooiers werden Ger Hollanders en John van de Meulen, zij kwamen beiden tot een score van 525. Ger en John hadden exact hetzelfde aantal treffers, negens en achten, zevens en ga zo maar door. Dus er moest gekeken worden naar de langste serie negens aan het begin. Dat hebben wij niet gedaan, twee topprestaties verdienen dezelfde plek.

Verder werd er nog 3 maal 90 gegooid, dus een flesje wijn voor Erik Paul Tenwolde, Albert Lemmen en John Verhagen.

Doordat de teams die voor de laatste competitiewedstrijd op de eerste vier plaatsen stonden in deze wedstrijd ook op de eerste vier plaatsen terecht zijn gekomen veranderde er niets in de rangorde.

Maastricht 1 werd met 58 wedstrijdpunten winnaar van de landelijke competitie 2017-2018. De Bargen eindigde met 55,5 punten op de tweede plaats en Haarlem 1 werd met 47,5 punten derde.

Namens de Haarlemse Kegelbond: Maastricht 1 gefeliciteerd met het geweldig gegooide hout en prolongatie van de titel.

Tijdens de prijsuitreiking werd op speciaal verzoek van Chris de Vries een gedeelte van het Frysk folksliet met als zanger Foppe de Haan ten gehore gebracht. Het Bronsgroen Eikenhout werd voor Maastricht 1 uit volle borst meegezongen en volledig afgespeeld.

De nummers 1, 2 en 3 van Nedeland

 

Al het, gedurende het gehele seizoen, gegooide hout is terug te vinden op www.kegelbond.nl