De kampioenen van Nederland

                                                              De persoonlijke kampioenen van Nederland

 

Op zaterdag 14 april 2018 werden in Utrecht de persoonlijke kampioenschappen voor B en C kegelaars gehouden. Haarlem was met 6 deelnemers goed vertegenwoordigd.

Bij de dames hadden wij vier deelneemsters bij de persoonlijke B. Waarbij Simone en Marsha tot de favorieten mochten worden gerekend. Ada en Tine deden meer mee op weer wat wedstrijdritme op te bouwen, maar je weet maar nooit. Of eigenlijk wel, Ada werd met een gemiddelde van 61,83 18e en Tine, die nog een kleine onenigheid had met de wedstrijdleiding over 5 hout en 11 ballen, eindigde met 64,67 op de 15e plaats. Dan onze toppers, Marsha en Simone bemoeide zich de gehele wedstrijd met de podiumplaatsen. Pas op de laatste baan moest Simone genoegen nemen met de 4e plaats, helaas geen medaille. Marsha gooide een mooie rustige bal, kwam door haar derde baan iets achterop, herstelde zich op de volgende banen geweldig en werd met een gemiddelde van 74,83 Kampioen van Nederland.

Bij de heren hadden wij twee deelnemers in de C klasse. Harry, die na een intensieve training op de dinsdagavond, besloot mee te doen en Dennis die om onverklaarbare reden een C kaart had weten te bemachtigen. Dennis was natuurlijk de huizenhoge favoriet, in de HKB gooit hij momenteel gemiddeld boven de tachtig en dat heeft hij in Utrecht ook gedaan. Met een gemiddelde van 80,17 werd Dennis Kampioen van Nederland. Voor Harry ging het vooral om de Olympische gedachte en hij kwam met 54,33 ruim boven de laatste plaats terecht.

De Haarlemse Kegelbond is zeer trots op deze twee Nationale Kampioenen.

De volgende dag waren de B heren aan de beurt. Haarlem had met Kees en Gijs twee ijzers in het vuur. Kees begon goed en zat na de eerste banen in de top 5 helaas kwamen er toen wat mindere banen en Kees eindigde met 75,67 op de negentiende plaats. Gijs begon wat stroef maar wist door drie series van in de 80 op de 12e plaats te eindigen met een gemiddelde van 77,50.

De deelnemrs in actie