Afgelopen zondag werd de eerste competitiewedstrijd nieuwe stijl gehouden. Het aantal aanmelders was met 35 kegelaars bijzonder groot en de wedstrijdcommissie was verheugd dat het nieuwe concept blijkbaar goed past bij de wens van de kegelaar. Helaas hebben wij te maken met een griepepidemie en ook vielen andere belangrijke sportevenementen op de zelfde dag plaats. Wij gingen dus met 21 deelnemers van start. Het concept van de bekerwedstrijden is door Marcel verder verfijnd, dagen is hij aan het stoeien en puzzelen geweest, maar dan heb je ook wel wat. Er is iets heel fraais uit zijn brein ontsproten.

Drie klassen die op 4 zondagen een onderlinge persoonlijke competitie afwerken. 10 ballen op de ene baan en 10 op een andere baan en dan kijken of je hoger uit bent gekomen dan je tegenstander die op diezelfde 2 banen ook 20 ballen gooit. Win je dan krijg je 2 punten, speel je gelijk dan 1 punt en heeft je tegenstander gewonnen dan krijgt die 2 punten. Als je tegenstander heeft afgezegd speel je tegen zijn of haar gemiddelde -/- 3. Komt een tegenstander zonder afzeggen niet opdagen dan heb je gelijk al gewonnen. Daarnaast kan je ook voor je club nog punten winnen.

Het bleek gelijk al een heel leuk maar ook spannend spelletje, de kegelaars hadden er zichtbaar plezier in. Het is leuker tegen een directe tegenstander te gooien dan tegen een gemiddelde. Pieter, bijvoorbeeld, had de eerste 2 ronden pech en mocht pas in zijn laatste ronde tegen een echte tegenstander gooien. Voor het resultaat maakte het niet uit (alle wedstrijden werden door hem gewonnen) Maar van zijn laatste wedstrijd had hij veel meer voldoening.

De volgende wedstrijd is op 11 februari 2018, de wedstrijdcommissie hoopt op die datum meer kegelaars te mogen begroeten.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG