Het team van de Prins. Met Milène Alders, Jan Kales, Renate Kales, Raymond Kales, Klaas Reus en Nico Kales

De Prins ging op 19 april 2015 vol zelfvertrouwen naar Veendam. Het was weer gelukt om Renate en Milène voor deze wedstrijd te contracteren, samen met Jan, Raymond en Klaas was dit op papier een mooi vijftal, zeker als je ook nog kan beschikken over een reserve als Nico kan er niet veel mis gaan. Om wat te acclimatiseren was 2/3 van het team al de dag ervoor naar het verre noorden afgereisd. Zodoende konden zij ook de huldiging van Geert Korthuis nog meemaken, Geert werd wegens zijn enorme verdiensten voor de kegelsport benoemd tot erelid van de KNKB.

Dan de wedstrijd, ik kan niet zeggen dat het gelijk misging, maar een feit was wel dat de Prins de heren van de Bargen en Alinghoek flink voor moesten laten gaan. Gaandeweg de wedstrijd moest het doel zelfs worden bijgesteld. Niet zoals bijna gebruikelijk ging met voor de eerste plaats maar leek het bereiken van de derde plaats nog een flinke dobber te worden. De Bargen en Alinghoek waren uit het zicht verdwenen, daarnaast had Nooit Gedacht ook haar oog op de derde plaats laten vallen. Alle zeilen moesten worden bijgezet. Milène nam het voortouw gevolgd door Jan en Raymond. Klaas en Renate bleven, hoewel niet onverdienstelijk, wat achter. Zaten zij soms al met hun gedachten bij de persoonlijke kampioenschappen die een week later plaats zouden vinden en waren zij van plan om dan te pieken?

Hoe het ook zij, door op de laatste banen prima series te werpen werd de derde plaats in de wacht gesleept. De eerste plaats was voor de Bargen en Alinghoek werd tweede. Wat de heren wel een beetje pijn deed en hoewel zij het daar natuurlijk liever niet over willen hebben werd Milène de hoogste gooier van de Prins.

Acclamatiseren in het hoge Noorden kan het beste in het centrum van Groningen. Alinghoek, de Bargen en de Prins samen op de kiek.